Thursday, July 05, 2007

verlofweek

Nog warm vanillegebak als vieruurtje voor het werkvolk.


Deze week was en is misschien wel de drukste vakantieweek van de hele zomer. De vierde juli is de feestdag van de Amerikanen, de herdenking van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten en die viel dit jaar in het midden van de week, zo maakten velen de brug en namen er een paar extra dagjes bij om de hele week vrij te hebben. Zo ook Bert.
We zouden een tripje maken, maar dat is afgelast en in de plaats kwam 'knutselen' of werkjes uitvoeren. Zo werden er handige rekken in de garage gemaakt voor het al surfgerief, "the Vanbrandes Surfshack" en toen was Bert zodanig op dreef dat hij besloot het hele deck op de leefverdieping te gaan afschuren, maar wat oorspronkelijk een snelle job zou wezen is uigelopen tot een ware renovatie. Het gevolg is dat we tegen de avond zoooooo moe zijn van het werk in de hitte dat zelfs het aanzetten van de computer er teveel aan is. Gelukkig hebben we veel helpers.
Maar dat neemt niet weg dat we de feestdag niet genomen hebben zoals het moet. We reden naar het strand met surfboards, we gingen naar huis en begonnen te barbequen, de buren kwamen erbij en samen keken we vanop het beste plaatsje in de straat naar het grootse vuurwerk dat om negen uur afgestoken werd door de stad. (Het is ten strengste verboden zelf vuurwerk af te steken voor het extreem brandgevaar en dat wordt ook streng gecontroleerd door de rondrijdende sheriffs.) En toen gingen we slapen en vielen collectief als een blok in slaap.

Labels: