Wednesday, June 13, 2007

loop update

Snel toch even melden dat het lopen nog steeds goed vlot, ik boek niet echt vooruitgang maar ik blijf zo ongeveer wel op peil. Drie keer per week, waarvan minstens een keer een lange afstand, meer dan tien kilometer, dan een keer ongeveer acht kilometer en het minimum stelde ik op vijfendertig minuten waarop ik tussen de zes en zeven kilometer loop. Alles bij elkaar zit ik dus op een vierentwintig kilometer per week.
Vandaag stelde ik mijn iPod in op 70 minuten en rende de canyon in die ik in april met mijn nichtje helemaal ben doorgerend tot aan de kust. Ik zou een half uur naar beneden lopen en dan rechtsomkeer maken om in veertig minuten weer de hele klim te gaan doen. Op de terugweg haalde ik een collegarenner in en hebben we de hele terugweg gesocialised (een woord van mijn kinderen). Met andere woorden kennis gemaakt en gebabbeld over het lopen (wat anders?). De man had zoveel te vertellen dat mijn 'yes' en 'no's en 'whaaw's enzovoort voldoende waren en ik genoeg zuurstof overhield om de stevige klim te doen zonder buiten adem te raken.
Verhalen over zijn ontmoetingen met mountain lions, drie keer in ruim tien jaar, waarvan de laatste twee jaar geleden hier om de hoek, vertelde hij. (Toen ging ik even rillen!) Sindsdien draagt hij steeds een scherp klipmes met zich mee om zich te kunnen verdedigen als hij ooit zou aangevallen worden. (ging nog meer rillen) Maar zo was ik zonder er erg in te hebben wel weer op de parking aanbeland in welgeteld 68 minuten. Mijn traagste pace ooit maar wel met de steilste lange opberg ooit. Voorlopig hou ik deze even voor bekeken. Vrijdag zijn de kinderen thuis en is de zomervakantie begonnen, dan zal ik mijn loopschema grondig moeten gaan aanpassen.

Labels: ,