Thursday, June 07, 2007

de zoete avond

Wel iedere avond is er deze weken wat te doen en dat is nu eens het nadeel van meer dan een kind in huis te hebben die elk hun eigen activiteiten hebben en die daarvoor op het einde van de rit worden bedacht met een speech, awards, certificates, gifts enzovoort. Dan hebben we nog geluk dat er geen twee verschillende dingen op een avond vallen, want dat gebeurde wel eens meer dan een keer en dan moet je gaan kiezen of delen.
Het meest lastige vind ik nog dat er ook nog 's avonds moet gekookt en gegeten worden, de afwas blijft staan voor later want de afwasmachine is al een tijdje kapot en daar zouden we even mee wachten om die te laten repareren omdat we tot het besef waren gekomen dat de kinderen geen afwas en afdroog ervaring hadden en dat toch wel een onmisbaar aspect van opgroeien is? Het resultaat is spijtig genoeg niet wat we ervan verwacht hadden, enkel Bert en ik hebben in deze afwasmachineloze periode onze afwaskunsten aanzienlijk aangescherpt. We zijn zeker niet streng genoeg?
Mijn klaargemaakte gerechten zijn dus snel en simpel en makkelijk weer op te warmen. Daarbij proberen rekening houden met goed en gezond is een uitdaging op zich. Leve de Costco waar ik regelmatig ga inslaan, grote familieverpakkingen met vooral de reeds klaargemaakte vleesbereidingen, daarbij een patatje of wat pasta of rijst, groentjes koken of een zak sla openen en klaar is kees.
Van een moeder uren achter het fornuis is dus geen sprake.

Labels: