Monday, March 30, 2009

Santa Cruz Island trip.


Wat een dag!
Zaterdagochtend acht uur vertrok de boot naar het eiland en 's avonds rond zes uur kwam de boot weer aangemeerd in de Ventura haven en ondertussen zag ik Grey Whales, vaarden we door een pod van duizenden dolfijnen, liep ik met de trailrunners naar het hoogste punt op het eiland en zagen we op de terugtocht een Humpback Whale en volgden we met grote snelheid een andere pod dolfijnen die duidelijk op een missie waren want de boot had moeite om ze bij te kunnen houden. Jeezes, so much fun en dat allemaal op 1 dag!
Catalina eiland ligt voor de kust van Los Angeles, Santa Cruz eiland hoort bij de Channel Islands (een groep eilandjes) en ligt voor de kust van Ventura. Het Catalina eiland heeft vierduizend inwoners en kent 1 klein stadje 'Avalon', de Channel Islands is beschermd natuurgebied waar niemand woont, het Santa Cruz eiland kan je op aanvraag betreden om te wandelen (lopen) of te kamperen en is ook geliefd door kayakers en duikers. Santa Cruz is puur natuur in de zuiverste zin, Oh wat zijn we hier toch bevooroordeelt!

Een zee van dolfijnen voor het Santa Cruz eiland, we vaarden middenin een groep van duizenden dolfijnen, onder en rond de boot en zo ver als we konden zien, we hoorden hun hoge tonen gefluit van alle kanten klinken, het geeft je zo'n ongelooflijk blij gevoel.
Van zeeniveau naar een hoogte van 1600 ft. lopen in de bakkende zon, de eerste keer dit jaar dat ik het echt veel te warm had. Op het eiland is geen drinkbaar water, je brengt dus alles zelf mee. Ik die eerst dacht in mijn watervoorziening te hebben overdreven bleek het achteraf allemaal hard nodig te hebben. (Een rugzak met 2 liter en een handfles met een halve liter!)
Soms mooi begaanbare bergwegjes, soms manoeuvrerend over en tussen rollende stenen.

De beloning was adembenemend, in een cirkel van driehonderdzestig graden is er het uitzicht op de oceaan. Dan weer terug naar de boot, maar pas op, naar beneden lopen op die losse ondergrond is behendigheidswerk.