Tuesday, October 10, 2006

over Limo's en Tuxedo's

black limoIn "onzen tijd" gingen we al eens naar een Td, als we dan al mochten gaan, met een nieuwe, afgewassen jeans, een propere t-shirt, een regenvest, handschoenen en een muts, met de fiets naar de tent. Een goed slot erop anders was er veel kans dat die fiets er niet meer zou staan tegen dat we om klokslag 1 uur weer thuis zouden moeten zijn.

Een Homecoming Dance kan ik misschien wel vergelijken met een schoolfuif, of hoe noem je dat tegenwoordig? De manier waarop ligt wel een beetje anders.
Kaartjes worden niet losweg verkocht, alleen met een geldig schoolID kan je een inkomkaart kopen van je eigen school. Niemand wordt toegelaten boven de 20 en zonder geldig schoolID. De kaarten zijn enkel in de studentstore te verkrijgen tegen een hoge prijs, er is wel al drank inbegrepen en alcohol en drugs zijn taboe.
De hele week vooraf is er 'spirit week', er worden dagelijks activiteiten georganiseerd op school omtrent de homecoming, elke dag heeft zijn thema. Gisteren moest ieder jaar in een eigen kleur naar school gekleed komen, vandaag komt iedereen in pyjama. Over de middag zijn er danswedstrijdjes, verkiezingen en andere toffe dingen te doen. Want er worden deze week ook een prins & prinses en een king & queen verkozen.
Enzoverder en zomeer.
Je gaat deftig gekleed naar de homecoming, meisjes in een baljurk en jongens in een pak met das. Een tuxedo is niet uitzonderlijk. Het moet niet, maar het is wel eens heel erg plezant als je met een limosine gebracht en gehaald wordt. Ook worden er officieel foto's genomen, dat doe je bij je thuis of je neemt de fotograaf die op school aanwezig is. De dansavond wordt voorafgegaan door een etentje met je vrienden in een restaurantje in de buurt, de stretched limo brengt je van de ene plaats naar de andere.
Wij moeten dus eens heel erg diep ademhalen.Wij die het altijd heel losjes en casual hielden, zelfs bij ons huwelijk wilden we het allemaal maar heel gewoontjes en zeker niet chique. Maar we proberen te begrijpen dat je als kind maar vooral als tiener niet wil opvallen, ook al vinden alle andere Californiers je als Europeaan 'very cool', je wil zijn zoals hen, niet meer en niet minder.
Maar Eveline krijgt er ook al zin in, alhoewel ze als "freshman" samen met haar andere eerstejaars vriendinnen nog wat onwennig is bij dit hele gebeuren, maken ze wilde plannen, toch is ze nog niet echt heel zeker of ze wel zal gaan, het zal wat van de companie afhangen.