Thursday, May 04, 2006

Road repairs are now underway!


Wie reeds ons huisje bezocht heeft, had het al mogen ondervinden, de schammele toestand van ons wegje, ondertussen was het er niet beter op geworden. De laatste weken was het zigzaggend door het al smalle stijle straatje om de losliggende stukken rots en asfalt te ontwijken.
Maar eindelijk is het zover, gisteren zijn ze begonnen met de aanpalende weg aan te leggen, de uitgeregende aardeweg uitschrapen, vullen met kiezels en morgen asfalteren. Maar ook ons stuk krijgt zijn deel, de vele putten worden gerepareerd. Dit dankzij alle buren die het geld hebben samengelegd want dit is een onafhankelijk woongebied en ieder huis bezit zijn eigen stukje weg.
Dat wil zeggen dat het in de bergen doodlopende 'Mountain View' en 'Rudolph' vanaf morgenochtend 7 tot 's avonds 7 niet bereikbaar is, dat we vanavond onze auto's in Ventu moeten parkeren. Wetende dat 3 wagens per gezin er dat ongeveer veertig zijn, maar dat Ventu op zich ook al een doodlopende stijle smalle weg is naar boven, zonder bermen, geen parkeerruimte dus.
Dat wil zeggen dat we morgenochtend een flinke bergwandeling voor de boeg hebben voor we naar school kunnen, Eveline bepakt en bezakt op waterpolo driedaagse in San Diego kan vertrekken en met Catherine's bagage van een weekje kamp in Malibu naar huis kunnen sjouwen.
Gelukkig heb ik gisteren genoeg proviant ingeslagen, duren de werken maar drie dagen en volgt er gegarandeerd een "neighborhood new road bbq".
En terwijl ik de bulldozers hier beneden hoor schrapen en acrobatische toeren op de stijle heuvels zie doen, heb ik de linkjes zijbalk van deze pagina wat aangepast, er staan wat nieuwe blogs tussen en alles is wat herschikt. Wie denkt dat hij bij de verkeerde groep staat mag eens roepen.