Saturday, March 26, 2005

"Sycamore Cove"

Elke dag is de zee en het strand anders, de invloed van de getijden, de jaargetijden, de wind, het passeren van zeehonden, dolfijnen en walvissen, de kleur die kan varieren van fel blauw naar groen naar grijs, de golven die een hele poos rustig en slapend lijken en dan weer een aantal maanden energiek en gevaarlijk zijn, een paradijs voor de vele surfers.

Vandaag zijn we met zijn allen naar "Sycamore Cove" geweest, een van de vele State Park Beaches die Zuid-California kent, allemaal zijn ze anders, maar deze komt tussen onze favorieten.

Het strand ligt wat beschut achter een prachtig stukje natuur, tussen de vele rotsformaties, waar bij extreem laagtij een heleboel te zien is: mossels en grote zeesterren die broederlijk bij elkaar liggen te wachten, in grote groepen zich vastklampend aan de rotswand tot het tij weer keert, zandkleurige anemonen die onder water hun tentakels openen tot glorieuze bloemen.

Ook de dolfijnen waren er vandaag, een hele middag zwommen ze op en af, de Bottlenose-dolphins, steeds in grote getalen de kust passerend, altijd een attraktie, maar we hebben ook walvissen gezien in de verte, je ziet eerst een grote pluim opspuitend water en dan de rug die langzaam over het wateroppervlak glijdt.

Morgen vieren we paasdag op een vissersboot in de hoop een heleboel walvissen en dolfijnen te zien van nabij.
Of de paashaas wat brengt in California, dat moeten we nog afwachten, ik kon in ieder geval niet naast de vele Easter-Bunny's kijken met een mandje vol met veelkleurige plastieken eitjes waar een kleine surprise inzit. Chocolade eitjes? Daar vrees ik voor, goeie chocolade is schandalig duur, vooral als het Belgische moet zijn, hier een echte delicatesse.