Saturday, March 08, 2008

Britt en haar vraagjes.


Kijk, de kleine Britt supportert vanaf nu met volle kracht mee samen met haar Team in Training beer en een echt dri-fit looppetje. Ze begrijpt het niet goed dat iemand of beter een heleboel mensen zo hard trainen om heel ver te kunnen lopen en op die manier haar en haar vriendjes van het ziekenhuis te helpen. "Hoe kan dat nu en waarom doen die mensen dat nu? Vallen die onderweg dan niet in slaap?" vraagt ze haar mama.

Lieve Britt, er zijn inderdaad heel erg veel mensen die dit samen met mij doen en iedereen heeft zo zijn eigen reden. Sommigen zijn zelf heel erg ziek geweest maar zijn nu weer genezen en voelen zich zo gezond dat ze dit willen doen, vooral omdat ze zelf ondervonden hebben dat er erg veel extra centen nodig zijn om onderzoek en vooruitgang in de genezingsmethoden van je ziekte te versnellen. Zonder het extra geld van Team in Training hadden ze dit nu niet meer kunnen doen. Anderen hebben een goede vriend, een mama of een papa, een zus, een broer of tante of nonkel die heel ziek geweest is, sommigen waren getuige van een geliefde die de strijd heeft verloren. Maar sommigen doen het ook gewoon omdat ze iets goed willen doen uit dankbaarheid omdat ze het zelf allemaal zo goed gaat.
Mijn grote reden ben jij, het voorbije jaar heb jij me geleerd hoe belangrijk het is van dag tot dag te leven, blij te zijn met de kleine dingen, dankbaar te zijn voor iedere nieuwe dag zonder achterom te kijken. Je altijd sprankelende oogjes en stalende glimlach, zelfs na zware chemo. Lieve Britt, jij bent mijn held.