Thursday, March 01, 2007

een gratis Californie gids


Al lang geleden namen we ons voor om iedere zondag een uitstap te doen, zo dichtbij zoveel natuurschoons wonen moeten het geen dure reisjes zijn maar kunnen we met dagtrips al veel verkennen. Het lukt ons niet wekelijks, maar toch, de intentie is er en het besef dat het ons zoveel goeds doet wordt steeds groter. Neem nu vorige zondag, een totaal andere wereld en alle zorgen en stress zijn automatisch verdwenen.
Zo brengen we heel veel tijd door aan het strand, zowel in de winter als natuurlijk in de zomer, af en toe een goeie wandeling in een stukje beschermde natuur als er zijn de Santa Monica Mountains in onze achtertuin en heel soms rijden we eens wat verderop en nog veel zeldzamer zoeken we een stad op. Maar om eerlijk te zijn, echt veel variatie zit er niet in onze keuzes. Misschien wel niet verwonderlijk, te bedenken dat we nog niet uitgekeken raakten op al die wonderen der natuur zo dichtbij, dat de kinderen ondertussen gek zijn van golfsurfen, de oceaan en het zand en we ondertussen zo'n goeie vriendschappelijke band hebben opgebouwd met onze nabije buren rondom ons dat we zelfs steeds in aangenaam gezelschap eropuit kunnen trekken als we dat willen.
Toch lezen we iedere maand aandachtig het tijdschrift "Sunset in the West" dat iedere keer weer volstaat met tips, op zoek naar nieuwe en andere spannende en goedkope ideetjes . Maar vandaag vond ik nog wat extras, "Sunset presents California" een 216 pagina dik tijdschrift voor de binnenlandse of buitenlandse toerist. Misschien raak je er eerst even de weg in kwijt maar de doorzetter vindt een schat aan informatie, okay toegegeven, ook een heleboel reklame maar dan wel passend. Maar wat vooral interessant is: de volledige uitgave staat online en je kan het ook nog eens helemaal gratis per post bestellen, zelfs tot in het buitenland! Ik heb er alvast een paar laten opsturen naar mijn toekomstige gasten voor dit jaar, hebben ze gelijk wat te doen! En zeg nu zelf, wat is er tegenwoordig nog gratis?

Labels: