Wednesday, September 20, 2006

special carday


Een lange zomer heeft hij goed zijn werk gedaan, het batterij-probleempje niet meegerekend en als de ingereden achterkant ook niet meeteld. Tijd voor een verwenbeurt of complete service dus.

8:20 Inchecken in de garage, uitleggen en papier tekenen.
Omdat een gewone service zoals olie vervangen en vloeistoffen bijvullen en remmen en andere testen doen niet zo lang duurt, blijf ik wachten. Met een boek en een tijdschrift installeer ik me buiten op het bankje onder de boom. Het voelt nog fris aan, maar de zon warmt al snel mijn benen en het boekje is interessant genoeg om het naar mijn zin te hebben.

11:00 Mijn boek is uit, het wordt 'te' warm, ik heb dorst en krijg honger. Het kan nu niet meer lang duren, ze zullen me zo wel komen halen. Het tijdschrift vangt mijn interesse, vooral de receptjes vallen bij me in de smaak, maar daar krijg je dan weer meer honger van en nog steeds niemand in aantocht met de factuur. Mensen komen af en aan, auto afleveren of weer ophalen, ze zeggen "hi" en glimlachen.

11:45 Mijn poep raakt doorgezeten, daarom ga ik wat rondwandelen. Dit trekt de aandacht van de verkopers, "Oh, I forgot all about you! Sorry!"
Ik kan er om lachen, mijn boek is uit, mijn tijdschrift ken ik van voor naar achter en van achter naar voor en het zat daar best gezellig onder die boom. Ik betaal en rij weg.

12:00 Richting carwash, een full service, ik moet helemaal niets zelf, gewoon uitstappen, gaan betalen en op het bankje onder de bomen wachten. Hij wordt volgetankt en gestofzuigt. Vandaar op de lopende band door de volautomatische contactvrije carwash en eens erdoor krijgt hij een zorgvuldige met handdoeken droogbeurt.
Dan staat de man met de handdoek te zwaaen, "hij is klaar! - van wie is deze?"
Ik geef hem een tip en stap in.

12:15 Ge-fullserviced, ge-carwashed en volgetankt, hij kan er weer tegen.