Friday, June 09, 2006

de groei

Nu weten we het zeker, ons gezin zal er niet kleiner en rustiger op worden, maar het zal enkel nog meer groeien. Kinderen maken vrienden en knopen relaties aan en dan is het fijn voor hen als ze kunnen voelen dat die andere welkom is zonder opdringerigheid en bemoeizucht. Dat ze samen de vrijheid krijgen die ze toekomt om elkaar te ontdekken en te genieten van een heel emotioneel intense periode.

Dat proberen we althans en ik denk dat het ons tot hier toe goed lukt, maar we zijn nog beginners, net als zij, en we moeten nog leren en oefenen hoe we ons hier als ouders moeten gedragen. De normen bepalen, hoe doe je dat, wat mag en wat kan, een andere visie op ons kind. Steeds was het onze baby en toen werd hij man, maar nog steeds een kind. Nu is hij nog altijd onze kleine jongen maar ook de geliefde van een meisje, zijn vleugels heeft hij van ons gekregen en nu ook zijn stukje vrijheid, het uitvliegen kan beginnen en wij zullen er zijn om hem op te vangen als hij naar beneden valt.

Het is wel leuk om ze zo bezig te zien, samen een stoel delen en van hetzelfde stukje taart eten, het was even schrikken en we waren heel even wat onwennig maar dat is nu beter, het is net alsof we zelf gegroeid zijn en in een nieuwe levensfase zijn aanbelandt.