Tuesday, May 23, 2006

de eerste voorbereidingen voor Japan

Sinds zondag begint het een beetje kriebelen, het is plots zo dichtbij. Woensdag 15 juni vertrekt hij richting San Francisco om van daaruit zondag 19 juni de vlucht Tokyo te nemen. Dat wil zeggen dat hij zijn 'finals' (=examens) van de laatste drie schooldagen niet kan doen, daarom heeft hij vandaag een afspraak met zijn 'counselor' (=begeleider, raadgever) om wat te regelen.
Gisteren kreeg Bert allerhande felicitaties van medewerkers op Sony Pictures Entertainment -de sponsor van de Japan trip- met Alexanders selectie, dat stond te lezen in het interne krantje.
Alexander zal ook zijn eerste opdracht voor Sony Pictures E. krijgen: ze geven hem een Sony High Definition Camera mee en zal een kortfilmpje moeten draaien over zijn Japan-trip als zomer uitwisselingsstudent bij een gastfamilie. Dit zal vertoond worden in een van hun regelmatige interne vertoningen met de vorderingen van de films in productie, voor het oog van de echte Hollywood professionals dus. Ik ben ongelooflijk trots op hem, hij krijgt de kansen zo in zijn schoot geworpen en hij neemt ze met beide handen aan, zijn motivatie staat op scherp.
Ook daarvoor zal hij een van de volgende dagen een echte briefing krijgen op Sony, een dagje mee met Bert en ook voor deze extra schoolvrije dag moet hij vandaag op school de toelating vragen.

Deze week halen we zijn nieuwe paspoort op, openen we hem een rekening met debit/visa kaart en regelen we hem een afscheidsfeestje voor zijn vrienden, naar het schijnt vooral vriendinnen.