Monday, August 08, 2005

Er was eens...

Er was eens een Britse familie met kinderen en een Franse familie met kinderen.
De Britse dochter huwt de Franse zoon in California waar de zoon onmiddelijk na de High School in het Franse restaurant van zijn vader begint te werken. Een welbloeiende zaak die reeds vier generaties van vader op zoon is overgedragen, beginnend in Evian, France en eindigend in Newbury Park, California.
De Franse zoon, Francois Zanni van 39 , neemt die zaak over nadat de vader besluit op pensioen te gaan naar Zwitserland en zich nog uitsluitend met koeien met bellen bezig te houden.
Francois Zanni is het echter beu en verkoopt de zaak in Newbury Park tegen de wil in van zijn vader. De Britse dochter is het ook beu en wil na een jaar in Frankrijk met haar 2 jonge kinderen verhuizen naar de bergen en de sneeuw in Montana waar ze ondertussen een klein huur-appartementje gevonden heeft. De Franse zoon, wil zijn huis in Newbury Park verkopen en met zijn vrouw mee naar Montana trekken.

Ze zijn nu even hier om de boel in te pakken en het huis dat reeds lang te koop staat aan een woekerprijs eindelijk aan de man te kunnen brengen. Er zijn dit week-end eindelijk geinteresseerde kopers met een bod gekomen, die mensen zouden vandaag antwoord moeten krijgen op hun aanbod dat ver onder de vraagprijs ligt. Ze hebben uiteindelijk ook kennis gemaakt met de Franse zoon en de Britse dochter, deze ontmoeting heeft echter duidelijk gemaakt wat een harde zakenman er achter dat zuiderse type zit.
De vader van de Britse dochter woont in het gastenhuis en past op het huis zolang dit niet verkocht is, maar hunkert om naar Washington-state te vertrekken bij zijn andere dochter.
Ondertussen zoeken de eventuele kopers onverwoed verder naar verdere mogelijkheden, op zondagmorgen de krant uitpluizen en dan de hele namiddag op huizenjacht.
Die kopers en hun kinderen proberen hun grenzen te verleggen om nieuwe mogelijkheden de kans te geven, vandaag zijn ze 18 jaar gehuwd en die lieve kinderen zijn alvast lekkere koekjes aan het bakken.