Saturday, July 23, 2005

Belgian Beach Party

The Belgian National Beach Party at Long Beach in CA
We zijn dus geweest, naar de Belgian National Beach Party in Long Beach. Na een lange rit met file-file en file -een mens vraagt zich af wat iedereen op zaterdag in L.A. en rond de luchthaven te zoeken heeft?- toch zijn we feilloos met ons gps-ke als brave gids ter plaatse geraakt en zien we bij het parkeren hun Belgische vlaggen reeds wapperen, daar moet het zijn!
Behalve Inge en zus Veerle en Ilse die al bijna tot onze oude vertrouwde kennissenkring behoren, heel veel mensen die we allemaal niet kenden, maar dat duurde niet lang, een wat voorzichtig wie ben jij, uit welke stad kom je, wat brengt je hier, hoe lang, hoe vind je het hier, waar woon je, ken je die, weet je dat, enz... in algemene voertaal engels met af en toe wat voorzichtig nederlands en/of frans en bij anderen enkel engels of enkel nederlands. En dan babbel je wat en dan kom je weerom bij gemeenschappelijke kennissen, wat is die wereld toch klein!
The Belgian Group in Southern California
't Was leuk, echt waar, ik ben zo blij dat we er geraakt zijn, het scheelde niet veel want Bert voelt zich echt nog niet goed, die zat er ook wat stilletjes bij, de kinderen daarentegen hebben zich fantastisch gehad, in het vuile zeewater(aan onze malibu-zeetjes is het duidelijk veel beter!) of met modderzand of met beachvolley en met heel veel nieuwe vriendjes.
We zijn ondertussen lid van de club en we kijken al uit naar de volgende activiteiten, die willen we het liefst niet missen.