Sunday, April 12, 2009

berglopen

Hier bij Eagle Rock tijdens een zeer langzame maar langdurige klim.

Mijn zusje is helemaal verkocht aan het 'trails' lopen, hoe anders is dat toch dan zomaar plat op straat! Als we op Paasochtend ergens boven Los Angeles bij mijl zes aankomen kan ze amper zelf geloven dat we al bijna tien kilometer hebben afgelegd. Wist zij veel dat onze geplande tien mijl loop van vandaag zou uitlopen naar een dikke dertien mijler dankzij mijn onkunde in orientatie en pijltjes volgen? Gelukkig kan dit vlaams meiske op bezoek in Californie daar meer van dan haar zus en gelooft ze de stelling niet dat ge via die weg daar er ook wel komt! Natuurlijk, maar na hoeveel extra kilometers? Ze staat erop om terug te gaan naar het laatste aanwijzingspijltje en vandaar op zoek te gaan naar de juiste richting, dit doen we zo een drietal keren tot we helemaal weer op de goede weg zitten.
Hieronder vliegt ze naar beneden op het Mush Trail.

Maar tegen dan is de pit bij mij eruit, zij daarentegen komt pas goed op dreef en rent ver voorop terug naar onze wagen. Wie dacht dat ze die steile hellingen niet te baas zou kunnen had het dus goed mis hoor!

Veel wilde dieren hebben we niet gezien, deze kudde "Mule Deer" of herten zijn zowat het enige naast konijnen en eekhoorntjes dat er ons voorbij huppelde.