Sunday, September 23, 2007

Vrede 1 dag

This is such a wonderful gesture that I just have to pass it on.
Hope floats!!!


Okay, 21 september is al voorbij, maar beter laat dan nooit en kwaad kan het vast niet en echt, ik vind het een mooi initiatief. Vanaf 21 september, maak zelf het verschil, begin bij jezelf vooraleer je de hele wereld wil verbeteren is hier alvast zeer goed van toepassing. We maken vanaf nu onze eigen vrededag en vullen die in met wat wij onder vrede verstaan.
Wij namen vandaag de drie kleine kinderen van de buren mee op een lange wandeling in ons eigen geliefde park, samen met onze vier jongsten voelden Bert en ik ons de rijkste mensen aller tijden. Op stap met zeven gezonde en levenslustige kinderen, geen gemopper, geen geruzie, geen geween en geen ongelukken, we sloten die af met wat kleine kinderen nog altijd erg leuk vinden, naar Mc. Donalds met een binnenspeeltuin. En als de buurvrouw bij onze thuiskomst, die trouwens binnen twee weken verhuizen naar Nederland en dus erg drukke tijden beleven, glundert van contentement omdat ze vandaag zo ontzettend veel heeft kunnen doen en haar stressniveau naar nul kon zakken, dan weet ik dat wij op deze zondag een beetje vrede hebben gemaakt.
Het doet me trouwens erg naar onze eigen hectische weken denken net voor we vertrokken (hier en hier), met kinderen is het allemaal niet zo evident, je hoofd staat niet naar opvoeding en animatie. Daarbij wil je je eigen zorgen en stress niet overdragen op hen, je tovert dus met tijd en energie. Als daar dan een helpende hand is om die hartedieven van je alvast een fijne afscheidsperiode te geven, dan ben je daar eeuwig dankbaar voor. Zo ook ik denk daar nog vaak aan en vergeet het niet, nooit meer.
Wat ga jij doen om vrede te maken?