Friday, August 17, 2007

nieuw loopoverzichtjeOmdat het weer eens veel te lang geleden is dat ik mijn iPod connecteerde met iTunes zodat mijn loopgegevens naar de Nike+ site konden verstuurd worden en het vandaag wel voorlopig mijn laatste looptocht was langs de waterlijn van de zee, vond ik het hoogtijd voor een update. Eerlijk is eerlijk, de vakantie was en is een gevaarlijke periode om je regelmatige kadans aan te houden, zo kwam ik niet strikt aan drie loopdagen per week maar moest ik er eerder moeite voor doen om het niet te laten verzieken naar twee, wat ook wel een paar keer is gebeurd. Erg vind ik dat niet, want ik denk dat ik er wel deugd van heb gehad om het een beetje rustiger aan te doen, uiteindelijk ben ik nog geen jaar in de 'running' en heeft een ouder lichaam wat meer tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe situatie van hart en longen op regelmatige tijdstippen eens op volle kracht te laten werken.

Woensdag liep ik langs de aanlegstijgers van de haven aan Hollywoord Beach (en nee, dit is niet in Hollywood) weliswaar met stekende hoofdpijn, vandaag langs de rand van de Stille oceaan op Hueneme Beach en het ging beregoed. Van de pier tot aan het afrastering van militair domein en weer terug, vijftig minuten non stop en had het echt gemoeten ik had nog even verder kunnen doen. Zalig lopen is het daar, enkel op het eerste stukje zit er volk, maar eens je vijf minuten gelopen hebt is er geen kat meer die je tegenkomt. Dat komt omdat er daar geen toegang meer is tot het strand en wie is er zo zot om ver te sjouwen met strandgerief als het toch nooit echt druk wordt? Hieronder het grafiekje van vandaag. Grappig dat je in het midden goed kunt zien dat mijn tempo daar lager werd, tegenwind zie je.

Gek hoe ik de eerste dertig minuten altijd als het moeilijkste ervaar, daarna gaat het als vanzelf om dan na weer eens dertig minuten uitgeput te raken. En zie, te tellen van nieuwjaar 2007 tot nu kom ik aan deze resultaten:

Labels: