Thursday, October 12, 2006

Eureka!

Toen ik nog in Belgie woonde zag ik er wel eens een paar tijdschriftjes over, toen merkte ik dat er in de betere knutselwinkeltjes ook wel wat materiaal te vinden was. De naam intrigeerde me, het principe ook, maar ergens vond ik het hele concept wat overdreven en seutachtig. Misschien kreeg ik gewoon de verkeerde voorbeelden voorgeschoteld, want hoe langer hoe meer ik het fenomeen op mijn weg tegenkwam, hoe meer geinteresseerd ik ernaar gluurde.

Toen kwamen we in Californie wonen en raakte ik ergens in mijn achterhoofd meer en meer in de ban van. Overal kwam ik het tegen, op school, in winkels en op websites. Het idee van ouderwets, preuts en seutig was al lang verdwenen.

Toen zag ik weer die overvolle doos met foto's in het donkerste kamer in ons huis, een doos die me al jaren achtervolgt, ik zou er eens aan moeten beginnen, maar ze wordt gewoon maar voller, tot het digitale tijdperk in ons huishouden er definitief voor zorgde dat enkel de obligatoire schoolfoto's de reden waren om ze nog zwaarder te maken. Goeie voornemens, maar daar bleef het bij.

Toen viel gisteren mijn frank dat ik wist wat ik zou gaan doen. Amerika is er de perfecte plaats voor, het uitgebreide aanbod en de vele prikkels en ons archief verplichten me ertoe.

Ik ga Scrappen! Scrapbooking! a Scrapbooker!
Het is gewoon perfect! Foto's hebben we, heel veel en de digitale versies zullen nu ook wat meer uitgeprint gaan worden. Photoshoppen kan ik al, als ik die twee nu ook nog zou kunnen combineren?
Als een echte beginneling begin ik met een cursus. Waar kan ik dat beter doen dan in de meest gespecialiseerde winkel ooit, niet ver van mijn deur! Ik kan er zelfs te voet naartoe, of met de fiets.

Vandaag ging ik er langs, heb een stapel toffe boekskes meegebracht en weet alvast de datum van de beginnersles. Een hele zaterdag van 10 tot 6, $100, alles inbegrepen. Daarin worden alle technieken besproken, sommige uitgeprobeerd en we krijgen een dikke map mee naar huis waar alles nog eens tot in de puntjes staat uitgelegd. Nu nog een dagje verlof vragen van mijn mamafunctie.