Saturday, February 04, 2006

housewarming fun

Het was 1 van de eerste zaterdagen sinds heel lang geleden dat het weer eens ongedwongen open-huis was, in de goeie zin van het woord.

Eveline and her friends
De deur stond open voor een vriendinnetje hier en een hele club vriendinnen daar en dan krijg je automatisch plots een groepje mannelijke tieners die uit het niets of vanuit de buurhuizen komen opdagen, aangetrokken door vrouwelijk schoon en hun gegiechel en gejoel en gevoetbal en gebasketbal en ander plezant gedoe.
We hebben dan maar de pizzaman laten langskomen en toen werd het nog plezanter, tot laat in het donker bleek het nog supergezellig, in de koele avondlucht met muziek, jongens en meisjes aan de voordeur.
Toch wel gek dat al die dingen wat tijd nodig hebben, theoretisch denk je in dagen en weken en hoogstens enkele maanden, maar in werkelijkheid duurt alles veel langer. Sommige zaken kun je niet forceren, je moet er klaar voor zijn, ook dit. Je vriendinnen op je eigenste housewarming party vragen, samen een datum vastleggen zodat iedereen erbij kan zijn, zalige meisjes zijn het.