Thursday, January 26, 2006

hoe kan dat nu?


In televisieland geen tv hebben, als bij al je vriendjes wel minstens vijf toestellen in huis staan te spelen waarvan er bijna zeker twee grote beeldschermen waarvan er eentje hoogstwaarschijnlijk ook een "flatscreen" is. Hoe overleef je hier 'zonder' als ieder modaal gezin van bij het wakker worden slaafsgewijs zijn 'remotecontrol' neemt en begint te zappen, van de slaapkamer naar de badkamer naar de keuken.
De distributiekabel komt toe, er hangt een pracht van een sateliet aan het dak en er staat een gesofistikeerde antenne bovenop, 'en' we hebben welgeteld 1 klein televisietoestel, wat houdt ons dan nog tegen?
De goesting om de nodige kabel naar de juiste plek te trekken, omdat al dat werk misschien niet op gaat tegen dat reklame- en televisiegeweld.
Voor ons dus ook af en toe een dvd-tje, de verzameling breidt zich al aardig uit tot groot joleit van de kinderen. Op dat vlak willen ze niet meer ruilen.
Ikzelf zou me nog wel eens zonder nadenken en zonder concentratie helemaal uitgevlakt willen neervlijen, kijken naar 'niets', me laten meeslepen in het ijle, een avondje televisie dus.