Saturday, August 27, 2005

Pech en Succes

Het slechte nieuws is: Ons tweede bod op het huis is niet aanvaard, de eigenaar 'moet' de volledige pot hebben, hij zou voor dat bedrag nog schulden hebben.
Spijtig voor hem, zijn huis is sinds maart op de verkoopsmarkt, de algemene verkoop is wat stilgevallen, dus zal het voor hem niet makkelijk zijn.
Spijtig voor ons, we hadden zo blij geweest, maar er zijn nog heel veel andere huizen, we proberen de moed niet te laten zakken en gelukkig heb ik hier twee echte real-estate-agents in huis, Bert en Catherine, ondertussen specialisten in het vak, want eerlijk, ik kan geen huis meer zien.


Het goede nieuws is: We zijn superfier om belg te zijn, de belgische "Erik van Looy" zijn film "de Zaak Alzheimer" speelt hier nu in originele versie met engelse ondertitels in de Music Hall in Beverly Hills. Toch wel heel goed voor een belgische productie niet?

de Trailer

Vlaamse Ilse is al geweest en schreef me: "Ik ben er vanavond al naartoe geweest, ik had de film 2 jaar terug al gezien in Belgie, maar het deed deugd van hem nog eens te zien. Het was trouwens een succes, de zaal was uitverkocht en we moesten op de tweede rij van voor zitten (heb dus nu wel een stijve nek!!). Blijkbaar heeft de film heel goede reviews gekregen op de nationale radio, in de LA Weekly en de LA Times. In de cinema zeiden ze dat de film vanaf morgen waarschijnlijk overgebracht wordt naar een grotere zaal (wegens de grote publieksbelangstelling).
Goed he! Ik voel me een trotse belg!"


En vlaamse Inge schreef me: "Oh, ik had wel graag gegaan! Zeker omdat ik een persoonlijke vriend ben van Erik (haha)"
Persoonlijke vriend???: Inge werkt in de zaak "Virgin", afgelopen winter heeft ze een belgische klant. "Misschien ken je me wel, want ik ben een beroemde filmmaker in Belgie?" "Ah nee" zegt Inge, "vertel eens". En Erik vertelt over het succes van zijn film en waarom hij in Hollywood is enz... Inge beseft nog altijd niet wie Eric eigenlijk is, later stuurt haar moeder een verduidelijkend humo-artikel op en tijdens onze eerste vlaamse vrouwen in LA bijeenkomst ergens in april, dwarrelt Inge's dollarbiljet op de grond.

Het is niet echt een film voor kinderen, rating R (Restricted-Under 17 requires accompanying parent or adult guardian (age varies in some locations). This signifies that the rating board has concluded that the film rated contains some adult material. Parents are urged to learn more about the film before taking their children to see it. An R may be assigned due to, among other things, a film's use of language, theme, violence, sex or its portrayal of drug use.)

Dus zullen we zeker niet met z'n allen kunnen gaan.