Friday, June 24, 2005

Uitkijken en tellen

We wachten op antwoord, ze zijn aan't vissen of het huis momenteel goed in de markt ligt voor de gevraagde prijs, wij hebben gevraagd om nog een jaar te huren. Nu opnieuw verhuizen zie ik eerlijk gezegd niet zittten, het is nog te vroeg, ook om al grotere beslissingen te nemen.
Een ander huis huren, wat je hier meestal slechts per jaar kunt of korter, geeft het risico dat we er na die periode ook weer uitvliegen. De verkoopsprijzen zijn gigantisch gestegen, eigenaars die enkele jaren geleden kochten, verkopen nu aan het dubbele en dan spreek ik over meer dan een miljoen dollar. Wie denkt zijn huis niet meer nodig te hebben verkoopt het nu.

Maar onze nieuwe vrienden leven met ons mee en proberen ons te helpen, ze zoeken mee en er is in deze omgeving veel te koop, met 5 slaapkamers, zelfs met 7 slaapkamers en 7 badkamers en een guesthouse, heel veel is te koop, niets te huur. De prijzen stijgen boven je stoutste verbeelding, even laten we ons gaan in al onze fantasie maar al snel smelt die weg na een korte berekening. We zien wel. We hebben nog al onze dozen -plat welliswaar- en we hebben al eens flink geoefend begin dit jaar.