Friday, August 11, 2006

Voelen wij ons nog veilig?

De luchthaven is de plaats waar we vrienden en familie verwelkomen en afhalen, maar waar we ook weer afscheid van ze nemen voor meestal een lange tijd. Bezoek krijgen is plezant, zeker als er de halve wereld voor je wordt afgereisd, bezoekers zijn ons dierbaar en het liefste wensen we hen een voorspoedige maar vooral veilige reis. De luchthaven heeft voor ons een speciale waarde.

Het wereldnieuws over de verijdelde aanslagen laat ons natuurlijk niet koud, we krijgen er kippenvel van, het doet ons denken, vooral als je eigen broer met vrouw en kind net de transatlantische reis achter de rug hebben en hen snel ook de terugweg te wachten staat.
Als de ene buurman verteld over zijn zoon met vriendin die deze ochtend onwetend in Los Angeles vertrokken naar het huwelijk van een vriend, ze enkel handbagage meehadden en er een groot deel van hebben moeten afgeven. Als de andere buurman vanmiddag zou vertrekken naar Ghana via Heathrow om zijn vrouw en kinderen daar te vervoegen voor enkele weken, maar zijn reis voorlopig in het water valt en hij een ander vluchtschema moet zien vast te krijgen.
We hebben geen problemen met de strenge controles, als er maar onheil mee voorkomen kan worden. Bang? Natuurlijk! We tellen alvast een extra uur bij het op tijd aankomen in de luchthaven, de security check zal voor een hele tijd een pak langer duren en maar goed ook.