Monday, July 24, 2006

stroompannes

foto uit LAtimes

Vandaag was ons straatje te smal. De trucks van Edison, de electriciteitsmaatschappij stonden geparkeerd met hun kranen in de masten. Wat ze juist deden, heb ik niet gevraagd. Maar wat ik wel weet is, dat er serieuze problemen zijn rond overbelasting van het netwerk in Zuid California. Door de uitzonderlijk hete temperaturen, staat ieders airco vollop te draaien. Zaterdag waren er de eerste grootschalige pannes, ook bij ons in de hele buurt, de stroom was uit van vier in de namiddag tot elf uur 's nachts. De oudere netwerken kunnen het extra hoge stroomverbruik niet aan, airconditioners, computers en televisies en alle andere moderne apparaten, het is teveel bij een temperatuur als deze.
Nu las ik in de krant dat er vandaag op talrijke plaatsen weer pannes waren. Duizenden mensen zitten uren zonder electriciteit en er is een dreigend tekort van vervangmateriaal voor oververhitte electriciteits transformers.
Wij doen ons best om het zuinig te houden, de airco staat te blazen maar niet overdreven koel en alle andere toestellen blijven zo veel mogelijk uit.