Wednesday, December 14, 2005

SST - meeting

Een meeting met de SST of het "Student Study Team".
Een half uurtje was er uitgetrokken om te praten over Benjamins vorderingen op school, de directie, zijn leerkracht, de juf waar hij bij gaat lezen en schrijven, de kinderpsycholoog, de begeleider van de "language learners" en nog iemand maar ik weet al niet meer wie het was en dan ik als ouder.
Ongelooflijk hoe zo'n een vergadering verloopt, ook al is die er omdat iedereen weet dat hij extra hulp nodig heeft, toch is het over de hele lijn zeer positief en bemoedigend.
Je krijgt te horen hoe geweldig je kind het wel doet, hoe lief en aangenaam hij is, hoe hard hij wel werkt en zijn best doet, wat een prima sociale houding hij wel heeft, hoe blij en opgewekt hij de klas binnenstapt om daarna met zijn stapeltje boeken fier naar de klas van het eerste te wandelen, hoe open en sociaal hij daar dan weer is, hoeveel vriendjes hij wel heeft, hoe goed hij wel in "math" is, hoe pienter hij is, hoe hij iedereen nog probeert te helpen, een opstel dat ikzelf niet goed kon lezen vind de juf prima omdat zijn verhaal zo goed is en hij "to the point" blijft, ook al zijn bijna alle woorden met fouten geschreven, ... en zo verder.
Dit ventje is op de goede weg, maar er moet nog hard gewerkt worden.
Maar wat fijn als alles zo positief benaderd wordt, je krijgt er als ouder maar vooral het kind zelf ook 'vleugels' van en voel je je plots zo goed in je vel en dan ga je vanzelf heel hard je best doen. Ik denk dat Belgie daar nog wel wat uit kan leren want dit was volkomen nieuw voor me!