Monday, January 02, 2006

Californische rainstorm

Te hevige regen, te veel wind, kinderen die in paniek de trap op hollen omdat het volgens hen overal lekt, met handdoeken versierde raamkozijnen, kortom een echte winterse rainstorm.

Toch heb ik de storm getrotseerd, van de voordeur tot in de wagen de weg op, op zoek naar wat broeken voor het jonge meisjesbloed in huis, omdat ze alle drie ferm aan't groeien zijn en steeds hetzelfde aan moeten. Omdat we door nog wat verlof al het mannenvolk konden achterlaten met als opdracht wat te bakken en het natte gedrup in't oog te houden, zo konden "the girls" in alle rust en met volle concentratie kiezen en passen en kon ik als een getalenteerde verkoopster heen en weer de winkel rennen op zoek naar een andere maat of model of bijpassend shirtje.

Met de succesvolle koop thuisgekomen, komt buurman van de appelsienenbomen de kinderen uitnodigen voor een "muddy hike" door de buurt, gewoon omdat je nu eens lekker goed vuil en modderig kunt worden tijdens een wandeling door de beregende Californische natuur en kinderen dat wel eens leuk vinden. Op zoek dus naar de bottines en k-ways die nog ver weg ergens ingepakt zaten in een of andere als bergruimte nieuw leven ingeblazen valies, maar wie zoekt die vindt, dus snel passen en tot de conclusie komende dat de maat die vorig jaar nog OK was, nu met minstens 2 stappen moest herzien worden.

En YES, ze kwamen echt heel vuil terug thuis, bijna had ik een visioen van een zaterdags scenario na een scoutsnamiddag in Lokeren op een regenachtige dag, maar dat ebde snel weg nadat ze langs de voordeur doodleuk met modder en al naar binnen wilden wandelen!
Regenen zal het deze maand vast nog wel een paar keer doen, de dorre heuvels kunnen zich volzuigen en het gras kan weer groeien.